Country torta

//Gál Tímea
vasarnapi-suti_country-torta01_gal-timea_20220313

Country torta. fotó: Gál Tímea

Lusta hétvégéken (ritkán van ilyen) megengedem magamnak, hogy nem kapcsolom be a sütőt. Had pihenjen ő is egy picit, nomeg én is lazíthatok. De süti nélkül nem maradhat a család, úgyhogy ilyenkor olyan édességet készítek, ami pikk-pakk kész van, és elég csak hűteni.

Hozzávalók (22 cm-es tortaformához):

a tésztához

  • 150 g tej csoki
  • 100 g puffasztott mézes búza

a krémhez

  • 100 g fehér csokoládé
  • 250 g mascarpone
  • 1 vanília kikapart belseje (vagy pár csepp vanília aroma)
  • 20 g méz
  • 200 ml tejszín
Country torta. fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A tejscsokit mikróban megolvasztjuk, és összekeverjük a puffasztott mézes búzával, aztán ezt a tortakarika aljába nyomkodjuk egyenletesen.

A krémhez a fehér csokit felolvasztjuk. Összekeverjük a tejszín kivételével a többi hozzávalót, majd mehet bele az olvasztott csoki is. A tejszínt habbá verjük és óvatosan, két részletben a csoki masszához keverjük.

Ráöntjük a tortaalapra, elsimítjuk és egy órára betesszük a hűtőbe. Ez után kiemeljük a formából és díszítjük.

Ugye, hogy egyszerű?! Jó étvágyat!

 

(dho)