Hozzávalók:
a tésztához
- 6 db tojás
- 120 g cukor
- 40 ml olaj
- 60 ml tej
- 120 g liszt
- 3 ek kakaópor
a krémhez
- 500 g gesztenyemassza
- 1 csomag sült gesztenye
- 200 ml habtejszín
- 2 ek rum vagy narancslikőr
a tetejére
- 200 ml habtejszín
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját a cukor felével fehéredésig verjük, majd belecsurgatjuk az olajat és a tejet. Spatulával óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós lisztet. Közben a tojásfehérjét a cukor másik felével habbá verjük. Utóbbit, óvatosan, két-három adagban a lisztes masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk és 180 ° C-os előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A megsült tésztát konyharuhára borítjuk. A sütőpapírt még melegen lehúzzuk róla, majd hagyjuk kihűlni.
Ez idő alatt a sült gesztenyét apróra vágjuk, a gesztenyemasszát a rummal és fél deci tejszínnel kikeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott gesztenyét, a maradék tejszínt habbá verjük és óvatosan a gesztenyekrémbe forgatjuk.
A tészta lapot bármilyen savanykás gyümölcsös lekvárral megkenhetjük, nagyon jól áll a gesztenyéhez. Elsimítjuk rajta a gesztenyekrémet, majd a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük a megkent tésztát és 1 órára hűtőbe tesszük.
Szeleteljük és tejszínhabbal, csokoládé darabokkal, bogyós gyümölccsel díszíthetjük.
Jó étvágyat!