Túrós-almás párnácska

//Gál Tímea
Túrós-almás párnácska
Itt a nyári alma szezonja. Ebben a gyümölcsben benne van az évszak minden íze, frissessége, zamata. A túróval pedig olyan szép párt alkotnak, mint a romantikus könyvekben a történet végén a naplementébe ellovagló szerelmespár. Ráadásul ez a recept egy igazán látványos sütit mutat be pedig nagyon egyszerű.

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 2 csomag leveles tészta

az almás töltelékhez

  • 3 db alma
  • 12 g vaníliás cukor
  • 40 g kristálycukor
  • fél citrom leve

a túrós tölteléhez

  • 300 g túró
  • 24 g vaníliás cukor
  • 40 g porcukor
  • 40 g búzadara
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

A meghámozott és a magházától megtisztított almákat apró kockákra vágjuk, ráfacsarjuk a citrom levét majd összekeverjük a cukrokkal és pár perc alatt illatosra pároljuk, és teljesen kihűtjük. Addig a túrós töltelékhez az összes hozzávalót egy tálba tesszük és egy villa segítségével jól összekeverjük.

Most jön az összeállítás: a már előre kinyújtott leveles tésztát 6-6 egyenlő részre osztjuk. Az alábbi képeken bemutatott eljárás szerint bevagdossuk és eloszlatjuk a túrótölteléket rajta, majd jöhet az alma töltelék is, és a tésztát befonjuk.

Így kell befonni a tésztát, fotó: Gál Tímea

A sütiket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és felvert egész tojással megkenjük a tetejüket. 200 C°-on 15-18 perc alatt készre sütjük.

Ha a nagy melegben szeretnénk, hogy hűsítsen is egy picit, akár fagyival is tálalható!

Jó étvágyat!