Hozzávalók:
a tésztához
- 125 g liszt
- 20 g tojás
- 62,5 g hideg vaj
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 0,5 tk sütőpor
- 1 ek tejszín
a töltelékhez
- 300 g magozott meggy
- 2 ek cukor
- 1 mk fahéj
- fél citrom reszelt héja
- 15 g vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd elkeverjük a sóval a cukorral és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát, ha szükséges adjunk hozzá tejszint is. Fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta hűl, összeállítjuk a tölteléket. A kimagozott meggyet lecukrozzuk és kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Leszűrjük, és ha a lé nincs nincs 200 ml , akkor kipótoljuk vízzel, és a pudingporral felfőzzük. Amikor besűrűsödött belekeverjük a meggyet, a fahéjat és citrom reszelt héját.
A tészta kétharmadát kinyújtjuk lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra, minipite formával kiszaggatjuk és belenyomkodjuk a pite formába, majd eloszlatjuk rajta egyenletesen a tölteléket. A tészta maradékát kinyújtjuk berácsozzuk és rátesszük a tetejére. Tojással lekenjük a tetejét és 180° C-os előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!!