Hozzávalók:
a tésztához
- 170 g vaj
- 300 g liszt
- 45 g cukor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja és a felének a leve
- 2 db tojássárgája
a krémhez
- 500 g eper
- 40 g cukor
- 2 ek vanília pudingpor vagy kukoricakeményítő
- 2 ek eperlekvár
a kenéshez
- tojásfehérje
- 2 ek fahéjas barnacukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalót összekeverjük, de nem gyúrjuk, mert akkor morzsálodós lesz, a lényeg, hogy összeálljon. Fél órára a hűtőbe tesszük frissentartó fóliába csomagolva. Addig a töltelék hozzávalóit a lekvár kivételével egy tálban összekeverjük, az epret tisztítva és darabolva keverjük hozzá.
Sütőpapíron a tésztát kb. 5mm vastagra nyújtjuk, a papírral együtt sütőlemezre emeljük, a szélétől kb. 3 cm-t elhagyva megkenjük eperlekvárral, ráhalmozzuk a tölteléket és a szabadon hagyott széleit ráhajtjuk. Tojásfehérjével megkenjük és fahéjas barnacukorral megszórjuk. Előmelegített 200°C-os sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Ez tényleg csak ennyi!
Jó étvágyat!