Gyümölcsös kosárka

//Gál Tímea
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Gyümölcsös kosárka
Elérkezett az az idő, ami pont jó kerti bulikat tartani. Bármennyire is jó szórakozás ez, házigazdaként elég macerás tud lenni a dolog. De, ha jól előkészítünk mindent, akkor nincs rohangászás, hanem együtt lehet kikapcsolódni a vendégekkel. A sütik kiválasztása nem egyszerű egy ilyen alkalomra, de itt egy klasszikus megoldás. A gyümölcskosárka azért is kiváló, mert nem kell szeletelgetni és a vendégek maguk járhatna rá a csemegére.

Hozzávalók:

a tésztához

  • 150 g vaj
  • 225 g liszt
  • 225 g porcukor
  • 2 db tojássárgája

a krémhez

  • 6 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 6 tojássárgája
  • 40 g vaníliás cukor
  • 600 ml tej
  • 2 púpos ek vaj

a tetejére

  • gyümölcs
  • fél csomag tortazselé
Gyümölcsös kosárka. fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. Majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk és kosárka formával kiszúrjuk és belesimítjuk a formába. 180° C-os előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük. Eközben elkészítjük a krémet.

A krém hozzávalóit a vajon kívül egy lábosban összefőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, ha ez megtörtént hozzákeverjük a puha vajat és belekanalazzuk a kisült kosárkába. Friss gyümölcsöt teszünk a tetejére és torta zselével megkenjük a tetejét. Ennyi!

Jó étvágyat!

(dho)