Hozzávalók (12 db):
a tésztához
- 50 g porcukor
- 100 g vaj
- 150 g búzaliszt
- 1 citrom reszelt héja
a töltelékhez
- eper vagy baracklekvár
a díszítéshez
- szeletelt mandula
- 1 db tojás
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, de csak addig, amíg összeáll a tészta. A linzertésztát ugyanis nem szabad túlgyúrni. Frissen tartó fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Linzer kiszúróval 12 db telit és 12 db lyukas közepű formát szúrunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a lyukas közepűeket felvert tojással megkenjük és szeletelt mandulával megszórjuk a tetejét. 200° C-os előmelegített sütőben 10 perc alatt arany barnára sütjük. Kihűlés után tetszőleges lekvárral megkenjük és összeragasztjuk a formákat.
Tipp: ha nincs linzerkiszúrónk, akkor jó a pogácsaszaggató, vagy egy kisebb pohár is. De ebben az esetben nem lesznek lukas formák.
Jó sütögetést!