Hozzávalók:
Tészta
- 90 g kakaós keksz
- 40 g vaj
Krém
- 250 g mascarpone
- 75 g porcukor
- 150 g tejföl
- 30 g keményítő
- 1,5 db tojás
- 75ml olaj
- 75 g porcukor
Tetejére
- 4 ek víz
- 12 ek cukor
- 100 g vaj
- 8 ek tejszín
Elkészítés:
A tésztához a kekszet és a vajat aprítógépbe tesszük és homogénre keverjük, belesimítjuk egy 18 cm átmérőjű tortakarikába és hűtőbe tesszük. Ennyi! De tényleg!
Amíg hűl, a tejfölt kikeverjük a keményítővel és hozzá keverjük a mascarponét a porcukrot a tojást és az olajat. A keveréket ráöntjük a tésztánkra és 160°C-on 40 percig sütjük. Teljesen kihűtjük amíg hűl, elkészítjük a karamell szószt.
Ehhez a cukrot a vízzel borostyán színűvé karamellizáljuk, majd a vajat és tejszínt hozzá adjuk és még 2 percig melegítjük. Ezt követően pár percig hűlni hagyjuk. A kihűlt torta tetején egy marék mogyorót eloszlatunk és ráöntjük a karamell szószt, majd hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
Jó étvágyat és éljen a szerelem!