Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 120 g nádcukor
- 30 g vaníliás cukor
- 250 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 2 db tojás
- 150 g csokicsepp / ha nincs apróra tördelt csokoládé/
- 200 g mogyorókrém
- + vanília fagyi a tálaláshoz
Elkészítés:
A vajat a cukrokkal kikeverjük, majd hozzákeverjük a tojást és a lisztel elegyített sütőport. A sűrű masszába keverjük a csokicseppet. Ezt aztán két részre osztjuk: az egyik felét belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű serpenyőbe. A szélétől nagyjából 3 centit elhagyva a közepére kenjük a mogyorókrémet, a massza másik felét méretre nyújtva ráfektetjük a tetejére, a széleit kissé összenyomkodjuk. Végül 175° C-os előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Nem kell kiszárítani, de a tűpróba segít megállapítani, hogy készen van-e?
Tetszés szerint, akár melegen, akár már kihűlten, vanília fagyival tálaljuk!
Jó étvágyat!