Óriás töltött csokis keksz

//Gál Tímea
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Óriás töltött csokis keksz
Az amerikai csokis keksz, a cookies, rendkívül népszerű finomság. Az is nagyon jó cucc, de ugye egyesével kell a kis kekszeket megformálni. Na, itt a gyors változat, amiben csak egy nagy kekszet sütünk, és így a belseje is nagyon puha, sőt ragacsos marad, és még meg is töltjük!

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 120 g nádcukor
  • 30 g vaníliás cukor
  • 250 g finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 db tojás
  • 150 g csokicsepp / ha nincs apróra tördelt csokoládé/
  • 200 g mogyorókrém
  • + vanília fagyi a tálaláshoz
Óriás töltött csokis keksz, fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A vajat a cukrokkal kikeverjük, majd hozzákeverjük a tojást és a lisztel elegyített sütőport. A sűrű masszába keverjük a csokicseppet. Ezt aztán két részre osztjuk: az egyik felét belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű serpenyőbe. A szélétől nagyjából 3 centit elhagyva a közepére kenjük a mogyorókrémet, a massza másik felét méretre nyújtva ráfektetjük a tetejére, a széleit kissé összenyomkodjuk. Végül 175° C-os előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Óriás töltött csokis keksz, fotó: Gál Tímea

Nem kell kiszárítani, de a tűpróba segít megállapítani, hogy készen van-e?

Tetszés szerint, akár melegen, akár már kihűlten, vanília fagyival tálaljuk!

Jó étvágyat!