Pakora bundában sült alma

//Gál Tímea
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Pakora bundában sült alma
Az ősz második felében leginkább „bekuckózni” van kedve az embernek. Persze jelen helyzetben szinte ez az egyetlen szórakozási forma, amit megengedhet magának, maszk nélkül az ember. Estére meg amúgyis otthon kell lenni, pont mint gyerek koromban, csak akkor anyukám szabta meg a kijárási tilalmat éjszakára. Egy jó vastag takaró, forró tea, azok akiket szeretünk, és valami nasi! Így tökéletes lehet az este.

Hozzávalók:

  • 500 g zöld alma
  • 60 g dióbél vagy mandula
  • 10 g friss élesztő
  • 20 g kristálycukor
  • 70 ml tej
  • 1 citrom
  • 1 tojás
  • 100 g búzaliszt
  • 30 g vaníliás cukor
  • + a sütéshez olaj, a forgatáshoz fahéjas kristálycukor.
Pakora bundában sült alma, fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

Először elkészítjük a kovászt: a tejet meglangyosítjuk beletesszük a kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt majd jól elkeverjük és hagyjuk felfutni. Amíg erre várunk, addig a megmosott almák magházát eltávolítjuk, kockákra vágjuk. Ráfacsarjuk a citrom levét és száraz serpenyőben pár perc alatt lepirítjuk. Imádom azt az illatot, ami ilyenkor átlengi a konyhát. Az almákra rádobjuk a diót és/vagy a mandulát, és együtt illatosra pirítjuk.

A felfutott élesztővel összekeverjük a lisztet a vaníliás cukrot a tojást és a citrom reszelt héját, sűrű tésztát kapunk. Ehhez hozzákeverjük az almás diót. Egy lábasban olajat melegítünk és ha már forró beleszaggatjuk egy kanál segítségével a tésztát és pár perc alatt aranybarnára kisütjük. Még forrón megforgatjuk a fahéjas cukorban!

Jó kuckózást! Jó étvágyat!