Hozzávalók
A tésztához
- 140 g vaj
- 250 g liszt
- 20g porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 csipet só
- fél citrom leve
- 10 g vaníliás cukor
A töltelékhez
- 250 g baracklekvár
A habhoz
- 150 g porcukor
- 5 db tojás fehérje
- fél citrom leve
Elkészítés
A tésztához a porcukrot a liszttel, a sóval és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk, hozzá adjuk a tojás sárgáját és a fél citrom levét és tésztává gyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk és minimum 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A tojáshabhoz egy fém tálba tesszük a tojásfehérjét és a porcukrot elkeverjük és vízgőz felett gépi habverővel folyamatos keverés mellett kemény habbá verjük, ha kemény akkor hozzá adjuk a fél citrom levét és lassú keverés mellett addig keverjük míg teljesen ki nem hűl. Ez türelem munka, olyan 7-8 perc! De a nőkhöz is türelem kell, ennél sokkal több idővel!!!!
A tésztát lisztezett deszkán kb. 2mm vastagságra nyújtunk és sütőpapírral bélelt normál méretű tepsibe tesszük és megkenjük a baracklekvárral majd szépen rákenjük a fehérjehabot. 170° C-os sütőben, 35-40 perc alatt készre sütjük, enyhén barna lesz a teteje. Hagyjuk kihűlni teljesen, így lesz szépen szeletelhető.
Jó étvágyat!