Almás amerikai palacsinta

//Gál Tímea
vasarnapi-suti_almas-amerikaipalacsinta1_gal-timea_20200802

Almás amerikai palacsinta, fotó: Gál Tímea

Nagyjából palacsintából is annyi féle létezik, mint ahányat Gombóc Artúr a csokiból egy levegőre fel tud sorolni. És mind annyira, de annyira finom. Most egy egészségesebb és nagyon könnyű változat következik. Olcsó és egyszerű!

Hozzávalók (4 adag):

  • 2 db tojás
  • 50 g vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 150 g finomliszt
  • 2 dl 3,5 % tej
  • 2 nagy db reszelt alma
  • 1 ek napraforgó olaj (sütéshez)
Almás amerikai palacsinta, fotó: Gál Tímea

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a lereszelt almát, amit még kicsavarni sem kell.

Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük.

Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk.

Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is világos barnára sütjük.

A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni.

Mondtam, hogy egyszerű az egész!

 

Jó étvágyat!