Hozzávalók (4 adag):
- 2 db tojás
- 50 g vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 150 g finomliszt
- 2 dl 3,5 % tej
- 2 nagy db reszelt alma
- 1 ek napraforgó olaj (sütéshez)
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a lereszelt almát, amit még kicsavarni sem kell.
Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük.
Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk.
Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is világos barnára sütjük.
A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni.
Mondtam, hogy egyszerű az egész!
Jó étvágyat!