Oreo pohárkrém

//Gál Tímea
Oreo pohárkrém, fotó: Gál Tímea
Ami nekünk a pilótakeksz volt, az a mai gyerekeknek az oreo. Ráadásul utóbbiból is lehet nagyon finom desszertet varázsolni, ami nem is bonyolult. Persze a feladatra bármilyen keksz alkalmas, a lényeg, hogy finom legyen!

Hozzávalók:

  • 2 x 200 g Oreo vagy egyéb kedvenc keksz
  • 200 g mascarpone
  • 120 g porcukor
  • 250 ml habtejszín
  • 200 g görög natúrjoghurt
  • 10 g zselatin
  • 50 ml víz
Oreo pohárkrém, fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A mascarponet, a joghurtot és a cukrot összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A vizet és a zselatint fél perc alatt mikróban összemelegítjük, és folyamatos kevergetés mellett hozzá csorgatjuk a krémhez. Ezután beleforgatjuk a durvára tört, első adag kekszet. A fennmaradó 200 g kekszet is durvára törjük, és a krémmel rétegezve poharakba töltjük, majd az egész megy a hűtőbe, hogy megdermedjen. A krémes tál pedig addig is nyalogatható!

Jó étvágyat!