Hozzávalók:
a tésztához
- 100 g kókuszreszelék
- 100 g liszt
- 100 g kristálycukor
- 7 db tojásfehérje
- 1 csipet só
a krémhez
- 700 ml tej
- 80 g finomliszt
- 120 g porcukor
- 15 g vaníliás cukor
- 7 db tojássárgája
- 250 g vaj
a tetejére
- 100 g étcsoki reszelve
- Kókuszchips
Elkészítés
A tésztához tojásfehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verjük, a lisztet a kókusszal összekeverjük és a habhoz adagoljuk. Normál méretű tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük és 175°C-os előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!!!!! Hagyjuk kihűli utána leszedjük a sütőpapírt.
A vajat a krémhez 60 g porcukorral habosra verjük. A lisztet a maradék 60 g porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük és hozzá adjuk a tojássárgáját meg 100 ml tejet és simára keverjük…. a többi tejet egy edényben felmelegítünk és ha forró hozzáadjuk a kikevert lisztes cuccot és lassú tűzön folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük és utána összekeverjük a kihabosított vajjal.
A kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük a krémet és a tetejére nagylukú sajtreszelőn 100 g csokit reszelünk. Erre mehet a kókuszforgács!
Jó étvágyat!