Habkönnyű kókuszos sütike

//Gál Tímea
vasarnapi-suti_gal_timea_habkonnyu-kokuszos1_20200705

Habkönnyű kókuszos sütike, fotó: Gál Tímea

A magyar nem egy túl becézős fajta, de ha valamit kedvel, azt szavakkal is kényezteti. Ugye alapvetően van a „sütemény”, de a legjobbak ezek közül a „süti”, és a család kedvence a „sütike”! Ezek egyikével ismerkedünk ma meg.

Hozzávalók:

a tésztához

  • 100 g kókuszreszelék
  • 100 g liszt
  • 100 g kristálycukor
  • 7 db tojásfehérje
  • 1 csipet só

a krémhez

  • 700 ml tej
  • 80 g finomliszt
  • 120 g porcukor
  • 15 g vaníliás cukor
  • 7 db tojássárgája
  • 250 g vaj

a tetejére

  • 100 g étcsoki reszelve
  • Kókuszchips
Habkönnyű kókuszos sütike, fotó: Gál Tímea

Elkészítés

A tésztához tojásfehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verjük, a lisztet a kókusszal összekeverjük és a habhoz adagoljuk. Normál méretű tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük és 175°C-os előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!!!!! Hagyjuk kihűli utána leszedjük a sütőpapírt.

A vajat a krémhez 60 g porcukorral habosra verjük. A lisztet a maradék 60 g porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük és hozzá adjuk a tojássárgáját meg 100 ml tejet és simára keverjük…. a többi tejet egy edényben felmelegítünk és ha forró hozzáadjuk a kikevert lisztes cuccot és lassú tűzön folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük és utána összekeverjük a kihabosított vajjal.

A kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük a krémet és a tetejére nagylukú sajtreszelőn 100 g csokit reszelünk. Erre mehet a kókuszforgács!

Jó étvágyat!