Amin túl kell esni ebben az időszakban: 1. nagytakarítás, 2. nagybevásárlás, 3. kalácskészítés, 4. sonka főzés, 5. tojás pingálás. 6. locsolók fogadása valami sütivel. 7. háromszori hajmosás, hogy azt a sok pacsulit kiszedd a hajadból… És ez csak egy normál húsvét, mert az ideihez még hozzá jön, hogy kell segíteni a gyereknek a digitális leckében, jobb esetben a férjed is otthon lóg, és még home officeban dolgozni is kéne, meg sportolni… Na jó, annyi könnyebbség idén lesz, hogy van indok a locsolkodókat a házon kívül tartani. De, akkor is jól jön egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető süti! Hét íme ezek legjobbika.
Hozzávalók
Tészta:
- 400 g Liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 250 g vaj
- 1 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 2 ek kakaópor
- 1 ek tejföl
- 1 csipet só
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200 g kristálycukor
- 550 g tejföl
Elkészítés:
Lényegében ez a süti az, amit nem lehet elrontani, és tényleg pikk-pakk készen van. A krémhez a pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük (így könnyebb lesz csomómentesre keverni), majd a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzá keverjük a tejfölt.
A tészta hozzávalóit, egy csipet sóval elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk. Ha ez megvan, két részre osztjuk, és az egyik felét egy közepes méretű tepsi aljába nyújtjuk. Rásimítjuk a krémet, majd betakarjuk a tészta másik felével.
Tipp: a második tészta adagot nyújthatjuk, de ha ehhez nincs kedvünk, akkor némi hűtés után, nagylukú reszelővel ráreszelhetjük, úgy hogy mindenhová jusson belőle.
180 fokos előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt porcukorral szórjuk a tetejét.
Tádáááám! Készen is van!
Jó étvágyat és békés ünnepet!