Tejfölös Szelet

//Gál Tímea
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Tejfölös Szelet
Legyünk őszinték: a Húsvét egy háziasszonynak rémálom! Viszont itt egy nagyon gyors és nagyon finom süti receptje.
- hirdetés -
 

Amin túl kell esni ebben az időszakban: 1. nagytakarítás, 2. nagybevásárlás, 3. kalácskészítés, 4. sonka főzés, 5. tojás pingálás. 6. locsolók fogadása valami sütivel. 7. háromszori hajmosás, hogy azt a sok pacsulit kiszedd a hajadból… És ez csak egy normál húsvét, mert az ideihez még hozzá jön, hogy kell segíteni a gyereknek a digitális leckében, jobb esetben a férjed is otthon lóg, és még home officeban dolgozni is kéne, meg sportolni… Na jó, annyi könnyebbség idén lesz, hogy van indok a locsolkodókat a házon kívül tartani. De, akkor is jól jön egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető süti! Hét íme ezek legjobbika.

Hozzávalók

Tészta:

  • 400 g Liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 250 g vaj
  • 1 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek tejföl
  • 1 csipet só

Krém:

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 g kristálycukor
  • 550 g tejföl
Tejfölös szelet, fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

Lényegében ez a süti az, amit nem lehet elrontani, és tényleg pikk-pakk készen van. A krémhez a pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük (így könnyebb lesz csomómentesre keverni), majd a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzá keverjük a tejfölt.

A tészta hozzávalóit, egy csipet sóval elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk. Ha ez megvan, két részre osztjuk, és az egyik felét egy közepes méretű tepsi aljába nyújtjuk. Rásimítjuk a krémet, majd betakarjuk a tészta másik felével.

Tipp: a második tészta adagot nyújthatjuk, de ha ehhez nincs kedvünk, akkor némi hűtés után, nagylukú reszelővel ráreszelhetjük, úgy hogy mindenhová jusson belőle.

180 fokos előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt porcukorral szórjuk a tetejét.

Tádáááám! Készen is van!

 

Jó étvágyat és békés ünnepet!