Hozzávalók:
- 60 dkg liszt + nyújtáshoz
- 40 dkg vaj (vagy margarin)
- 20 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk friss reszelt gyömbér (de jó a gyömbér por is)
a tetejére:
- 1 tojás
- őrölt fahéj
- kristálycukor
A lisztet a vajjal és a porcukorral elmorzsolom, majd hozzáadom a tojást és a gyömbért. Elég gyorsan összeáll. Minimum egy órára bekerül a hűtőbe, majd lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtom.
Na most jön a csel: egy nagy és egy pici pogácsa szaggató kell (persze különböző méretű poharakkal is nagyszerűen megoldható ez). Kétféle méretű korongokat szaggatok, és a felvert tojással összeragasztom őket. Majd a maradék tésztából kis háromszögeket vágok, ezek lesznek a malac fülei. Ezeket az oldaluknál kenem be tojással és ragasztom a fejhez. Már csak egy tompa végű tárgy kell (például egy toll felső része) és malac orrot és szemet nyomkodok a jószágoknak. Ha megvan a formázás, akkor sütőpapírral kibélelt tepsibe kerülnek, itt tojással kenem meg a tetejüket, és fahéjas cukorral bőséggel meghintem őket. 180 fokra melegített sütőben 10-14 perc alatt aranybarnára sülnek.
Jó étvágyat!