Karácsonyi teknősök és nyuszik keresik új gazdájukat

//Tóth Gábor
szerdai_kedvenc_Pezsmateki1_Tuskevar_20201223

forrás: Tüskevár Állatvédő Alapítvány

Mi sem mutatja jobban a felelős állattartás fontoságát, mint mostani cikkünk főszereplői. A Tüskevár Állatvédő Alapítvány gondozásában lévő kiskedvencek története jól példázza, miért kell alaposan átgondolni, hogy valaki képes-e gondoskodni egy állatról.
Szundi, forrás: Tüskevár Állatvédő Alapítvány

Első törtnetünk Szundi nyusziról szól, aki Szigethalom utcáin kóborolt. Keresték a gazdáját, de senki sem jelentkezett érte. Nagyon bújós, kedves, nyugodt nyuszi lány, oltásait már megkapta, ivartalanítása januárban várhat. A műtétet követően lesz örökbe fogadható.

A makádi páros, forrás: Tüskevár Állatvédő Alapítvány

Makádról két nyuszi érkezett a Tüskevárasokhoz, történetük megrázó. A fehér tapsifüles bak. Beakadt a lába a ketrece rácsába, eltörött. Akkori tulajdonosa felhívta az Állatorvosi rendelőt, a műtét áráról érdeklődött, majd az összeget meghallva közölte, hogy „akkor inkább elássa a nyulat a kert végében.” A Tüskevár Állatvédő Alapítvány munkatársa azonnal kocsiba pattant, elindult a sérült állatért és a tapsifüles élete párját, egy lány nyuszit sem hagyott ott. A sérült lábát Dr. Ipolyi Tamás operálta meg, a következő napokban kerül le a rögzítés a gyógyuló végtagról, újabb 2 hónap elteltével pedig a velőűrszeg is remélhetőleg kivehető lesz. Ezt követően lesz ivartalanítható, ez utóbbi beavatkozáson a „barátnője” már átesett. Ők csak és kizárólag együtt lesznek örökbe fogadhatóak, nagyjából tavasz elején.

Az ottfelejtett tekik egyike, forrás: Tüskevár Állatvédő Alapítvány

Két pézsmateknős 3 másik társával együtt került az Alapítvány gondozásába. Egy lakásban „felejtették” ott a korábbi albérlők a társaságot. Mire észlelték őket a víz nagy része is elpárolgott a terráriumból, tehát két hétig enni sem kaptak. 3 teknős már gazdisodott, de ketten még arra várnak, hogy új helyre költözhessenek, olyanra, ahol felelősséggel gondoskodnak róluk.

Aki úgy dönt, hogy állatot tart, annak tudnia kell, hogy felelősséget vállalt azokért az életekért, és onnantól kötelessége gondoskodni róluk. Azt reméljük, hogy karácsonyra senki sem lep meg házikedvenccel senkit, mert egy ilyen feladatra készülni kell!

A nyuszik és a teknősök természetesen örökbefogadhatóak lesznek. A Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány elérhetőségeit megtalálja itt és itt.

Ha pedig inkább anyagilag segíteni a Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány munkáját, akkor azt az alábbi számlaszámon teheti meg:

11600006-00000000-83429521