Sün triónak keresünk ideiglenes befogadót

//Berényi Attila
szerdai-kedvenc_suni-trio1_tuskevar_20200909

Marék sün :) fotó: Tüskevár Állatvédő Alapítvány

Közeleg az ősz és a kis sünöket ebben az időszakban sok veszély fenyegeti, ráadásul ők is készülnek a télre. A Tüskevár Állatvédő Alapítvány a bajba került kis sünöket is segíti, aztán visszahelyezik őket a természetbe. Most ideiglenes befogadót keresnek melléjük.

Augusztus elején érkezett a taksonyi székhelyű alapítványhoz egy mama süni egy szem gyerekével. Dunaharasztiban találta őket egy család a kertjében, több pici nem volt, akárhogy kutatták a bokrokat. Néhány nap elteltével hétvégén betoppantak Dunavarsányból 3 aprósággal, akiknek még anyatejre lett volna szükségük. Néhány perc latolgatás után családegyesítéssel próbálkoztak az állatvédők, hátha befogadja a sünmama az új kicsiket. Ez azért nem mindig megy ennyire gördülékenyen, sajnos könnyen előfordulhat, hogy a mama nem nyitott a „nagycsaládos” létre. Itt viszont szerencsére nem ez volt a helyzet, befogadta az anyasün a jövevényeket.

Süni trió, fotó: Tüskevár Állatvédő Alapítvány

A „Mami” és „Egyke” (ezt a nevet kapták az Alapítványtól) elég nagyok ahhoz, hogy idén visszaengedjék őket a természetbe. Ez szeptember 17-én lesz a Petesmalmi Vidraparkban, a Triónak viszont maradnia kell, így most tavaszig keresnek nekik befogadót.

Aki ideiglenes befogadónak jelentkezne, annak rendelkeznie kell:

  • egy minimum 100 cm hosszú (nyuszi vagy tengerimalac) ketreccel, vagy szökésbiztos, tetővel fedett és árnyékolt kerti kifutóval,
  • az ellátáshoz Real Nature macska konzerv, lisztkukac és gyászbogár lárva kell,
  • és a visszaszoktatás előtt pár nappal az alapítványhoz kellene leszállítani a sünöket.

Azt alapítvány egyébként külön facebook csoportot hozott létre az ideiglenes befogadóknak. Itt minden szükséges információt megkapnak az érintettek, de lehet kérdezni, vagy jelentkezni a Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány közösségi oldalán is.

Ha pedig inkább anyagilag segíteni a Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány munkáját, akkor azt az alábbi számlaszámon teheti meg: 11600006-00000000-83429521