Egy cicakislánynak keresnek gazdát

//Tóth Gábor
fotók: Dunaharaszti Állatvédők Alapítvány
Most érnek be a tavaszi macskaszerelmek gyümölcsei. A félig szabadon tartott házikedvencek kóborlásaik során ismerkednek össze, és jön a nem kívánt szaporulat. Ennek ivartalanítással lehetne elejét venni. Ám vannak gazdik, akik inkább egyszerűen kirajkák a kismacskákat, sorsukra hagyva őket.

Néhány hete bukkantak a Dunaharaszti Állatvédő Alapítvány önkéntesei a legnagyobb esőben három pici cicára. Taknyosak, csipásak, rettenet soványak, elhanyagoltak és borzasztóan éhesek voltak. Ma már gyönyörűek, élénkek, és tele a pocakjuk. Egy nőstény cicusnak keresnek gazdát: nagyjából két hónapos lehet, dorombol, bújik.  Oltva, chipezve, féreghajtózva és ivartalanítási kötelezettséggel, valamint kizárólag benti tartással keres gazdit.

Jelenleg sok kutyával él együtt ideiglenes befogadójánál, így ezzel később sem lesz gond.

Dunaharaszti Állatvédők Alapítvány

Korábbi posztunkban már írtunk arról, hogy mekkora felelőtlenség úgy… gondolni, hogy a cica csak legyen kint, őt nem lehet bent tartani. Amikor ehhez még tudatlanság is párosul, akkor születnek meg a képen látható pöttömök. Szerencsére kettő már gazdis, de mindannyian egy hatalmas szemétkupac alján érezték a biztonságot, a két mama cica (2 alom kiscica) csont soványan de amíg tudta táplálta a kicsiket.

A leendő gazdik jelentkezését a dunaharasztiallatvedok@gmail.com email címen, vagy a facebookon várják.

Ha szeretnéd támogatni a cicus költségeit, vagy csak úgy az alapítvány önkénteseit, akkor a következő számlaszámra történő utalással teheted meg:

Dunaharaszti Állatvédők Alapítvány
OTP 11742180-21449486-00000000
IBAN: HU20117421802144948600000000
Swift: OTPVHUHB
PayPal: dunaharasztiallatvedok@gmail.com