Választási eredmények térségünkben

//Berényi Attila
valasztas-eredmenyek-terseg_dho_20240610

kép: dho

Meglehetősen izgalmasan alakult az önkormányzati választás a környező településeken. Mutatjuk Taksony, Dunavarsány, Alsónémedi, Szigetszentmiklós és Soroksár eredményeit.

Taksony:
A szomszédos nagyközségben ősztől új polgármester kezd el dolgozni. Kreisz László eddigi településvezetőt Zsolnai Pál független, helyi politikus váltja. A képviselő-testület is átalakul, de függetlenként induló jelöltek kaptak benne helyet.

Dunavarsány:
Gergőné Varga Tünde jelenlegi polgármester már korábban bejelentette, hogy nem indul újra a posztért, képviselőként folytatja. A választást a FIDESZ-KDNP színeiben induló Keresztesi Balázs nyerte meg. Pártjából a képviselő-testületbe 4 személy jutott, és ugyancsak 4 független politikus is ott dolgozik majd.

Alsónémedi:
Tüske Zoltán eddigi polgármester folytathatja a szomszédos településen a megkezdett munkáját. A 8 képviselői helyből 1 fő a Fidesz politikusaként a többiek függetlenként dolgoznak.

Szigetszentmiklós:
Nagyon érdekes volt itt a választás, hiszen országos szinten rekordnak számított, hogy a helyiek 9 polgármesterjelöltből választhattak. Nagy János marad a városvezető. Az ellenzéki városvezetőnek nem lesz könnyű dolga a következő ciklusban sem. A 14 képviselői helyből 7 mandátumot szereztek meg kormánypárti politikusok, bár Nagynak az ellenzéki pártokkal is voltak konfliktusai az elmúlt 5 évben.

Soroksár:
Budapest velünk határos, XXIII. kerületében a továbbiakban is kormánypárti kötődésű, de független Bese Ferenc lesz a polgármester. A 11 tagú testületben többségbe kerültek a FIDESZ-KDNP színeiben politizáló képviselők.

(valasztas.hu, dho)