A környező települések a hídpénz ellen

//Tóth Gábor
duna-hid_harosi-hid_ujra_freepik_fanjianhua_20201108

Képünk illusztráció, forrás: freepik / fanjianhua

Az idén életbe lépett, az autópályadíjakról szóló rendelkezés módosításai értelmében az M0 teljes szakasza fizetős lett, és ebbe bizony beletartozik a dél-pesti híd is. Budafok-Tétény polgármestere most soroksári és csepeli kollégáival fogna össze, hogy a hídpénz visszavonását kérjék a szakminisztertől.

Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere szerint a jelenlegi rendszer szerint azoknak is útdíjat kell fizetniük, akik csak a szomszédos településekre, Csepelre, Soroksárra, Halásztelekre, Szigetszentmiklósra, Szigethalomra utaznának, áll a Budapest és Környéke cikkében.

“… ez azért is sújtja a helyieket, mert sokan vannak, akik például csak a csepeli nagyáruházakba szeretnének átmenni vásárolni, illetve Budafok-Tétényben számos olyan sváb család él, amelynek rokonai laknak Soroksáron. Ha ezek a családok az útdíj megfizetése nélkül akarnak átkelni kocsival a Dunán, akkor el kell utazniuk a Rákóczi hídig, vagyis legalább egy tíz kilométeres utat kell megtenniük” – mutatott rá Karsay Ferenc.

A budafoki polgármester felvette a kapcsolatot a szomszédos pesti kerületek polgármestereivel, hogy közös levelet írjanak a probléma megoldása érdekében az illetékes miniszternek. Így most együtt keresik meg az Építésügyi tárcát.

(Budapest és Környéke)