Dunavarsányban is dolgozott a kábítószerekkel kereskedő bűnbanda

//Tóth Gábor
A rajtaütés során az egyik helyszínen lefoglalt drog egy része. fotó: police.hu
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) tavaly decemberben csapott le egy holland alapanyagokból hazánkban előállított kábítószerekkel kereskedő bűnbandára. Alig több mint egy hónap elteltével újabb hat gyanúsítottal bővült a kör, összesen már nyolcan vannak letartóztatásban.

A KR NNI Műveleti Szolgálat Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály Bűnszervezetek Elleni Osztálya egy éve indított nyomozást ifj. P. Zoltán és társai ellen. A nyomozók ugyanis megtudták, hogy a társaság külföldről kábítószer-alapanyagokat csempész be hazánkba, majd azokat felütve dílereknek tovább értékesíti a drogot. Azonosították a hálózat tagjait, akiket december 19-én elfogtak és eljárást indítottak ellenük, áll a police.hu oldalon megjelent közleményben.

A zsaruk tovább folytatták a felderítést, azonosították a bűnbandával kapcsolatban álló további személyeket is. Öt férfit és egy nőt fogtak el 2024. január 24-én hajnalban, majd mindegyiküket gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem miatt. A nagyszabású akcióban – melyben összesen 59 rendőr vett részt – az NNI több osztályának nyomozóin kívül, a KR bevetési egysége és rendészeti állománya, valamint a Pest vármegyei MEKTO munkatársai Budapesten, Dunavarsányban és Székesfehérváron tartottak kutatásokat.

A hét helyszínen többfajta drogot – köztük marihuánát, kokaint, hasisgyantát és 1100 db ecstasytablettát –, valamint a kábítószerek előállításához és porciózásához használatos, droggal szennyezett eszközöket – mérlegeket, vákuumos nejlontasakokat, mérőedényeket – foglaltak le. A vagyonvisszaszerzési eljárás keretében lefoglaltak még készpénzt és két nagy értékű gépjárművet is.

A most elfogott hat ember a gyanú szerint részt vett a P. Zoltán és társai által Hollandiából Magyarországra behozott jelentős mennyiségű kábítószer feldolgozásában és tovább értékesítésében.

Az NNI Bűnszervezetek Elleni Osztályának nyomozói a gyanúsítottak közül egy 37, egy 34 és egy 25 éves férfit bűnügyi őrizetbe vettek, akik közül kettőt az illetékes bíróság letartóztatott, egyet pedig bűnügyi felügyelet alá helyezett. Az ügyben a gyanúsítottak száma már összesen tizennégy, akik közül nyolcan letartóztatásban vannak.

(police.hu)