Fizetőssé válhat a teljes M0

//Berényi Attila
m0-szalagkorlat-baleset_freepik-dho_20220217

Képünk illusztráció. forrás: freepik / dho

Egy rakás változtatást tervez az Építési és Közlekedési Minisztérium az útdíjak szabályain. Lényegében a teljes M0 fizetős lenne.

A múlt hétvégén jelent meg a kormány oldalán az a rendelet módosítási tervezet, amely az úthasználati jogosultságok eddigi szabályait módosítaná. A társadalmi egyeztetésre 2023. szeptember 1-ig, azaz péntekig adtak időt. A csatolt hatásvizsgálat szerint a változtatásokkal évente 150,7 milliárd forint plusz bevétele lenne az államnak – vette észre a hvg.

Kibővítenék például az útdíjfizetés mellett használható utak listáját az alábbi szakaszokkal:

  • az M0-s autóút M1 és M5, valamint M4 és M3 közötti szakasza,
  • az M44-es a Lakitelek/Tiszakécske csomóponttól Békéscsabáig,
  • az M30-as Miskolc észak és Miskolc dél közötti szakasza, az M6-os Bátaszék és az M6-M60 csomópont között,
  • az M4-es Jászberénytől Abony-északig és Abony-kelettől Szolnok-nyugatig,
  • és az M76-os Balatonszentgyörgytől Keszthely-Fenékpusztáig.

Az M0 esetében ez azt jelenti, hogy a teljes körgyűrű – mármint ami eddig elkészült belőle – fizetőssé válik. Ez a déli agglomerációban élőket érintheti hátrányosan. Azok, akik csak arra használták eddig az autójukat, hogy bejártak vele dolgozni a fővárosban, lényegében megúszhatták matrica nélkül az ingázást. Ez különösen azoknak fontos, akik egyébként leginkább a vonatot használták a munkába járáshoz, de az most ugye nincs. Így nekik jövőre plusz költséggel kell számolniuk, vagy áttérnek a HÉV vagy a Volánbusz adta lehetőségekre. Persze ehhez az is kell, hogy a tervezetet változtatás nélkül fogadják el.

(kormány.hu, hvg, dho)