Atlétikai vb: útlezárások a környéken

//Tóth Gábor
atletikaistadion_MTI_MatheZoltan_230817

A drónnal készült felvételen a kivilágított Nemzeti Atlétikai Központ 2023. augusztus 16-án, három nappal a budapesti atlétikai világbajnokság kezdete előtt. Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét augusztus 19. és 27. között rendezik. fotó: MTI / Máthé Zoltán

A következő napokban kifejezetten macerás lesz közlekedni a fővárosban. Az augusztus 20-i rendezvények miatt egy rakás lezárást léptettek életbe, közben szombaton kezdődik az Atlétikai világbajnokság. Ha ez nem lenne elég, a nemzeti ünnepen hazánkba érkezik a török államfő, aki a világ egyik legjobban védett politikusa.

A nemzeti ünnep miatt sok utcát lezártak már most az autós forgalom elől. A szervezők a három napos rendezvény idejére a tömegközlekedést ajánlják a résztvevőknek, leginkább a metrót. Alábbi cikkünkben térképen is mutatjuk merre nem lehet közlekedni az államalapítás ünnepe miatt.

Ünnepi forgalomkorlátozások Budapesten

Közben szombaton elkezdődik a Csepelsziget északi csücskében megrendezett Atlétikai világbajnokság. A rendőrség ebben az esetben is kiadott egy utca szintű tájékoztatót, amelyből kiderül, hogy mely területeket zárják le az autós forgalom előtt, valamint az alábbi térképen is nyomon követheti ezt.

Fontos még tudni, hogy 2023. augusztus 20-án hazánkba érkezik a török elnök. Ő a világ egyik legjobban védett politikusa. Programjáról semmit sem tudni, így azt sem árulták még el, hogy merre közlekedik majd. Mindez azt is jelenti, hogy a delegáció közlekedése miatt újabb utak is érintettek lehetnek a lezárásban.

(police.hu, dho)