Atlétikai vb: minden készen áll, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye

//Berényi Attila
A Medál Pláza a Nemzeti Atlétikai Központnál 2023. augusztus 12-én, ahol az éremátadások és koncertek, szórakoztató programok is lesznek. Ezen a napon, az egy hét múlva kezdődő atlétikai vb kezdete előtt sajtótájékoztatót tartottak. fotó: MTI / Máthé Zoltán
Célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye - mondta szombaton Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa, akit az MTI idéz.

„168 óra múlva ilyenkor a világbajnokságnak lesz egy győztese, ezüstérmese és bronzérmese. Ez is jelzi, hogy célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll ahhoz, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye”

– mondta a vb kezdete előtt egy héttel tartott sajtótájékoztatón Schmidt Ádám a Nemzeti Atlétikai Központ parkjában. Ezután arról is beszélt, hogy a világbajnoksággal többet szeretnének adni, mint egy sportesemény, ezért folyamatosan lesznek koncertek, különböző programok, amelyek reggeltől estig várják majd a kikapcsolódni, szórakozni vágyókat.

„Több mint egymilliárd néző fogja látni az eseményeket, és ezzel együtt Budapestet. Átléptük a 300 ezer eladott jegyet, ennyi néző még nem látogatott ki Magyarországon sporteseményre.”

Megemlítette azt is, hogy a rendezvény „hagyatékaként” az eddigi szennyezett területen a vb után park lesz és futókör is várja az érdeklődőket.

„Egy héttel a kezdés előtt a szervezőbizottság nyugodt és magabiztos, rendkívül motivált”

– jelentette ki Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója, majd arról beszélt, hogy minden készen áll ahhoz, hogy Közép-Európában elsőként Budapest vendégül láthassa a világ harmadik legnagyobb sporteseményét.

Megemlítette, hogy szombaton tíz órakor kinyitott a sajtóközpont, érkeznek a sportolók, a világbajnokság kisbuszai járják a várost, a világ már Budapestre figyel. Kedden megnyílnak az edzőpályák is. A legfrissebb adatok szerint 102 külföldi országból vásároltak már jegyet – mondta. Arról is beszélt, hogy ársapkát vezetnek be a stadion büféiben és a szurkolói zónában, 550 forintba kerül fél liter ásványvíz, és a sör is ezer forint alatt lesz.

Németh Balázs kiemelte, hogy a kormány támogatásának köszönhetően minden tervüket meg tudják valósítani, „a maximumot hozzák ki” a világbajnokságból, így különböző szórakoztató és sportos programokkal, nyereményjátékokkal is készülnek, melyekkel igyekeznek megszerettetni mindenkivel a mozgást, az atlétikát.

(MTI)