Elmaradt a szúnyoggyérítés, pótolják

//Berényi Attila
szunyoggyerites_uj-datumok_freepik_forest71_20200616

Képünk illusztráció, forrás: freepik

Eredetileg úgy volt, hogy kedden (2023.07.25.) lesz a következő szúnyoggyérítés térségünkben, de az időjárás keresztül húzta a terveket.

Mivel a kijelölt napon nem volt megfelelő az időjárás, így a pótnapokat veszik igénybe a szakemberek, hogy gyérítsék a szúnyogállományt. Mivel ma sincs éppen szép idő, így 2023.07.27-én, csütörtökön, a napnyugta utáni órákban végzik el a munkát Dunaharasztin és Taksonyban is, tájékoztatta szerkesztőségünket Mukics Dániel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szakemberek azt javasolják Önnek, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtse össze, vagy takarja le. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

(katasztrófavédelem)