Garázssor lángolt Szigetszentmiklóson

//Tóth Gábor
szigetszentmiklosigarazstuz_DHOTE_230704

Hatszáz négyzetméteres garázssor lángolt Szigetszentmiklóson. fotó: DH ÖTE

A tűzoltók tíz vízsugárral oltották el a lángokat Szigetszentmiklóson, ahol egy hatszáz négyzetméteres, két sorban elhelyezkedő, soronként tizenhárom beállásos garázssor tetőszerkezete és nyolc garázsa égett az Ipar utcában. A feladatból a dunaharaszti lánglovagok is kivették a részüket.

A munkálatok közben az épület födémje beszakadt, áll a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jelentésében. A szigetszentmiklósi és a fővárosi hivatásos, valamint a dunaharaszti, a szigetújfalui és a délegyházi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak a tűz megfékezésén. Információk szerint a garázssort leginkább raktározási célokra használták, az elsődleges felderítések alapján négy személyautó, két motorkerékpár, egy traktor, valamint egy csónak állt a garázsokban. A tűz a szomszédos épületekre nem terjedt át, a közeli csarnok külső borítása azonban a hő hatására felpúposodott.

Az eset részleteiről Csámpai Attila a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője nyilatkozott a Lakihegy Rádió „Süss fel nap” című műsorának. Alább meghallgathatja a beszélgetést!

(PVKI, dho)