Megköszönte a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkáját a főispán

//Tóth Gábor
Tarnai Richárd Pest vármegyei főispán, a területi védelmi bizottság elnöke (j5) a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat önkénteseivel a szolgálat szentendrei bázisán 2023. március 8-án. fotó: MTI / Kovács Attila
Köszönetét fejezte ki a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat önkénteseinek a törökországi földrengés utáni mentésben való részvételükért Tarnai Richárd Pest vármegyei főispán, a területi védelmi bizottság elnöke a szolgálat szentendrei bázisán.

Tarnai Richárd a mindennapi mentéshez szükséges eszközöket, például hevedereket adott át a kutató-mentőknek. A közmédiának nyilatkozva kiemelte, hogy a csapat heroikus munkát végzett Törökországban.

Úgy fogalmazott, fontos, hogy a szürke hétköznapokban végzett tevékenységük is figyelmet kapjon, hiszen az elmúlt évben is 154 mentésük volt. „Meg kell becsülnünk a munkájukat”, a mindennapok aprómunkáját is, amit „mindannyiunk érdekében” végeznek – fűzte hozzá.

Tarnai Richárd az MTI-nek elmondta, hogy a védelmi bizottság elnökeként szorosabb együttműködést kezdeményez a kutató-mentő szolgálattal. Azt kell feltérképezni, kidolgozni, hogyan tudják segíteni egymást – közölte.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat 2006-ban jött létre, jelenleg 38 ember dolgozik önkéntesként a szolgálatnál. A törökországi földrengés mentési munkálataihoz húsz emberük utazott el, négy mentőkutyával. Tizenhét embert találtak meg, közülük ötöt a csapat emelt ki a romok alól.

(MTI)