Dunavarsány „Idősbarát Önkormányzat Díjat” kapott

//Berényi Attila
Az elismerés. forrás: Dunavarsány Önkormányzata / facebook
Immár 19. alkalommal adták át az Idősbarát Önkormányzat Díjat. Ezúttal 12 település érdemelte ki az elismerést, köztük Dunavarsány.

Magyarország kormánya az idősügyet is családi ügynek tekinti, fontosnak tartja, hogy az idősek méltó, tartalmas életet élhessenek – erről beszélt Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az Idősbarát Önkormányzat Díj 19. átadó gáláján Budapesten.

Az Idősbarát Önkormányzat Díj célja az önkormányzatok helyi szinten végzett idősügyi munkájának elismerése. A 2004 óta eltelt 19 év alatt több, mint 1200 pályamű érkezett, és ebből 146 díjazott. A díjjal járó pénzjutalom 2020-tól másfélmillió forint. A díjra azok az önkormányzatok pályázhattak, amelyek a törvényben előírt kötelező feladataiknál többet tesznek az idősekért. A díj összege hozzájárul a kiemelkedő tevékenységet végzők következő évi időseknek szóló programjainak anyagi fedezetéhez, írja az MTI.

Az idei 12 díjazott: Abony Város Önkormányzata, Alsózsolca Város Önkormányzata, Arló Nagyközség Önkormányzata, Dunaegyháza Község Önkormányzata, Dunavarsány Város Önkormányzata, Fertőszentmiklós Város Önkormányzata, Nagymágocs Nagyközségi Önkormányzat, Sándorfalva Városi Önkormányzat, Sármellék Község Önkormányzata, Simontornya Város Önkormányzata, Szarvas Város Önkormányzata és Zákányszék Község Önkormányzata.

(MTI)