A buszsávokon autózókra csaptak le a rendőrök

//Tóth Gábor
kép: PoliceHungary / YouTube
Ismét kétnapos razziát tartott a fővárosi buszsávokban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Jó pár büntetést kiosztottak.

A BRFK emberei a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében 2022. december 6-án és 8-án ellenőrizték ismét a buszsávok szabályos használatát. A razzia során egy férfit elfogtak, mert sikkasztás miatt elfogatóparancs volt vele szemben érvényben. Feljelentettek három járművezetőt buszsávban közlekedés miatt, egyiküktől elvették a kocsi rendszámát is, mert az autó ki volt vonva a forgalomból, áll a police.hu oldalon megjelent közleményben.

Mindezeken fölül összesen ötvenhét esetben szabtak ki helyszíni bírságot, negyvenhét esetben buszsávban közlekedés miatt, tíz alkalommal többek közt záróvonal átlépés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, tilos jelzésen áthaladás és lejárt műszaki, útburkolati jel és előjelző nyíl figyelmen kívül hagyása miatt.

Közigazgatási bírságot hárman kaptak, ketten behajtani tilos tábla figyelmen kívül hagyása miatt, egy sofőr pedig a kötelező haladási irány megszegése miatt.

(police.hu)