Jégpályák a környéken

//Tóth Gábor
nepszeru-jegpalya-csepel07_dho_20211212

Jégfolyosó Csepelen. fotó: dho

Bár Dunaharasztin, takarékossági okok miatt nem lesz ideiglenes jégpálya ebben a szezonban, azért nem maradnak csúszkálás nélkül az erre vágyók.

Városunkban az idén elmarad a korizási lehetőség. Azonban akár tömegközlekedve, akár egy kis autózással simán el lehet jutni a közeli települések, kerületek jégpályáihoz.

Dunaharaszti: „jégpálya helyett napelemek”

Budapesten például ott a nagy klasszikus a Városligeti Műjégpálya. Már nyitva is van a létesítmény, így lehet menni korizni. A nyitvatartásról, a belépőkről és a korikölcsönzés feltételeiről ide kattintva tudhat meg többet.

Kicsit közelebb, Csepelen péntektől lehet korizni. Akárcsak tavaly, itt most is jégfolyosós, látványos jégpark vár mindenkit. Ez a pálya is fizetős!

A Budapest Park december elsejétől változik át jeges bulihelyszínné. Ehhez csak a HÉV-re kell pattanni. A Park területén belül egy 1500 m2-es koripályát lehet használni. További részleteket ide kattintva találhat.

Halásztelken nem ideiglenes koripálya, hanem Jégdóm van. Ez a térség egyetlen egész szezonban (szeptembertől-májusig) üzemelő fedett, szabványméretű, 1800m2-es jégpályája. Mivel elsősorban sportolók használják, így a nagyközönség előtt leginkább hétvégén, illetve tanítási szünetekben van nyitva. Ezt azért felülírja, ha sporteseményt rendeznek. Leközelebb most szombaton és vasárnap lesz „közönségjég”, sőt december 3-án jégdiszkó is lesz. A részleteket ide kattintva találja meg.

Szigethalmon vasárnap nyílik meg a korpálya, amely a jelenlegi tervek szerint 2023. január 29.-ig várja a látogatókat.

Ha délre indulunk, akkor érdemes ellátogatni Dabasra, az Adventi forgatagra. Itt november 27-én nyit a Szent István téren a koripálya, sok érdekes programmal, adventi vásárral és finomságokkal.

(dho)