Ismét tüntetők zárták el a Margit hidat Budapesten

//Tóth Gábor
Tüntetők zárták el a Margit hidat hétfő reggel, a híd pesti hídfőjénél, tiltakozva a kisadózó vállalkozások tételes adójáról, a katáról szóló törvény szigorítása és a rezsiköltségek emelkedése ellen. A megmozdulást ételfutárok hirdették meg.

Update: bár a demonstráció hivatalosan véget ért, és a szervezők levonultak a helyszínről, sok tüntető maradt még ott.

A túlnyomórészt robogóval és biciklivel, ételkiszállító cégek pólóiban és dobozaival megjelent néhány száz demonstráló először a külső sávot foglalta el a híd északi oldalán, majd a másik oldalon is, végül mindkét irányban lezárta a hidat a pesti hídfőnél, a Jászai Mari tér közelében – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A tüntetők végül 8 óra előtt a Margit hidat teljes szélességében elfoglalták a Jászai Mari tér közelében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy a rendőrök a forgalmat a budai és a pesti oldal felől is elterelik. A „beragadt” járművek a síneken tudtak megfordulni, illetve a híd felhajtójáról fordultak vissza a körút pesti része felé. A járdák és a biciklisávok továbbra is járhatók.

A BKK tájékoztatása szerint lezárásra kell számítani a Szent István körúton a Margit híd felé, a Bem József utca-Tölgyfa utca útvonalon is.

Az érintett szakaszon nem közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, valamint a 26-os, a 91-es, a 191-es és 291-es busz. A 9-es autóbusz terelve közlekedik az árpád hídon, de nem érinti a Flórián tér és a Nyugati pályaudvar közötti megállókat.

(MTI, BKK)