Elkapták a szerencsétlenkedő szigetszentmiklósi betörőt

//Berényi Attila
szigetszentmiklosi-betoro_policehu_20220707

Kihallgatásra viszik a betöréssel gyanúsított, szigetszentmiklósi férfit. fotó: police.hu

A napokban kattant a bilincs annak a férfinek a kezén, aki még idén áprilisban tört be egy szigetszentmiklósi cég irodájába. 100 millió forintot zsákmányolhatott volna, de meggyűlt a baja a páncélszekrénnyel és csak néhány százezret vitt el. Most jó pár év börtönnel fizethet mindezért.

Egy szigetszentmiklósi telehely tulajdonosa vette észre 2022. április 12-én reggel, hogy egyik irodaépületébe az éjszaka betörtek, egy lemezszekrényt, annak jó pár millió forintos tartalmával együtt elvittek, néhány bankjegy szétszóródva hevert a földön, derül ki a police.hu tudósításából.

A bejelentésre rendőrök érkeztek, a szekrényt az udvaron, a megbontott kerítés tövében megtalálták. Tartalma hiányos volt, ám a benne tárolt pénz jelentős részéhez nem fért hozzá a betörő. A helyszíni szemle alkalmával rögzített nyomok, anyagmaradványok alapján kirajzolódott a betörő mozgása.

Az akkor még ismeretlen férfi 2022. április 12-én éjszaka érkezett a telephelyhez. Az ott töltött, közel egy óra alatt betört egy ablakot, majd a lemezszekrényhez ment. Legfelső fiókját egy feszítővassal nyitotta, a benne lévő 274 ezer forintot elcsomagolta – bár nagy sietségében több tízezer forint a földön landolt. A zsákmány kevésnek ítéltetett, ezért a többit szekrényestül próbálta elvinni. Felemelni nem bírta, így tolta, vonszolta egészen a kapuig. A további utaztatás azonban újabb, megoldásra váró feladat elé állította, ezért a kerítésen lyukat vágva átmászott a szomszédos telepre, ahonnan egy kiskocsit „hívott segítségül”. Használni már nem volt lehetősége, egy arra járó autó fényszórói ugyanis megzavarták bűnös ténykedésében. Mindent – a lemezszekrényben lapuló 100 millió forintot is – otthagyott, átmászott a szögesdróton és elmenekült.

Hetekig nyomoztak a rendőrök az elkövető után, majd 2022. július 5-én, lakásán csaptak le rá. Ott előkerült az a feszítővas is, amit a betöréshez használt. Kihallgatásán mindent tagadott, vallomást nem tett, gyanúsítása ellen panasszal élt.

A 49 éves, helyi illetőségű N. Miklós ellen különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A rendőrök kezdeményezték az őrizetbe vett férfi letartóztatását.

(police.hu)