Belügyminisztériumi elismerés a szigetszentmiklósi tűzoltóknak

//Berényi Attila
fotó: BM / OKF
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójának tiszteletére rendezett tárcaünnepségen a katasztrófavédelem több mint húsz munkatársa vehetett át köztársasági elnöki, illetve miniszteri elismerést, előléptetést. Köztük van a Dunaharaszti és a környék biztonságáért felelős szigetszentmiklósi állomány két tagja is.

Az ünnepségen Papp Károly belbiztonsági államtitkár mondott köszöntőt, aki beszédében megemlékezett a százhetvennégy évvel ezelőtti tavasz hőseiről és áldozatairól, valamint harcuk világtörténelmi jelentőségéről, áll a Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Ezt követően dr. Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át.

A tárcavezető kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette mások mellett Mátyás Dénes Rudolf c. tű. törzsőrmestert, a Szigetszentmiklósi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét és Gergő Péter c. tű. zászlóst, a Szigetszentmiklósi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát, akik egy égő wellness-hotel emeletéről kimenekítettek egy félig eszméletlen állapotban lévő nőt gyermekével együtt, akik a nagy füst miatt nem tudtak kijutni onnan.

(PMKI)