Már épül a gyalogos híd az RSD északi bejáratánál

//Tóth Gábor
A pilon beemelés előtt. kép: A-HÍD / facebook
A gyalogos átkelő a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ág felett létesül a Kvassay zsilip és a Duna torkolata között. Ezen a szakaszon helyezkedik el az Osztószigetnek nevezett mesterséges sziget, mely a Duna-ágat a zsilip előtt ketté osztja. A híd innen kapta a nevét.

Fontos állomáshoz érkezett az osztószigeti gyalogos híd építése. Az átkelő Csepel-sziget és az épülő Budapesti Atlétikai Stadion között hivatott kapcsolatot teremteni. A terveket a Budapest Fejlesztési Központ készíttette el, derül ki Vitézy Dávid, a BFK vezérigazgatójának közösség oldalán megjelent posztból.

Az Atlétikai stadion és a Csepel-szigeten megvalósuló Atlétikai edzőpályával való kapcsolatot ez a gyalogos híd fogja biztosítani. Az épülő hídról közvetlenül el lehet majd jutni az új 36 hektáros Csepeli közparkba, írja Vitézy. Az átkelő segítségével keresztező gépkocsiforgalom nélkül lehet majd gyalog végighaladni a Duna Arénától Csepelig. A Fővárossal együttműködésben készül a pesti rakpart fejlesztése, északról a Parlamentig több lépésben már megépült a sétány.

A közel 170 méter hosszú osztószigeti híd (168,9 méter) kéttámaszú, egypilonos, ferdekábeles gyaloghíd lesz, acélszerkezetű merevítőtartókkal és pályalemezzel. A híd átadása 2023. március 31-én esedékes az Atlétikai stadionnal együtt. A-HÍD Zrt. videója segítségével megnézheti, hogy miként került a helyére a híd pilonja.

(Vitézy Dávid / facebook)