Az ittas vezetőket szűrték ki pénteken a rendőrök

//Berényi Attila
alkohol-szondazas-razzia_police-hu_20220305

Finn módszeres szondáztatás Pest megyében. fotó: police.hu

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság mind a 13 rendőrkapitánysága részt vett abban a 2022. március 4-én reggeli akcióban, amelyet az ittas vezetés visszaszorítása érdekében rendeltek el. Egy-egy útszakaszon, minden egyes sofőrt ellenőriztek.

Az akció során lakott területen, de főúton és autópályán is tartottak ellenőrzési akciót az egyenruhások, derül ki a police.hu tudósításából. Tizenöt helyszínre települtek ki a rendőrök, hogy kivétel nélkül megállítsák az érintett útszakaszon közlekedőket. Az utazás néhány percre szakadt csak meg azok számára, akik nem ittak, befejeződött viszont azoknak, akiknél a műszer kijelzőjén nullánál nagyobb szám jelent meg a fújás után.

A két órán át tartó akcióban 4833 járművezetőt szondáztattak meg, közülük 24 sofőr eredménye lett pozitív. A mért értékek alapján 9 járművezető ellen büntetőeljárás indul, 15 sofőrrel szemben 870 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez hasonló jellegű, a közlekedés biztonságának jobbítását, erősítését célzó akciókat.

(police.hu)