Így viszonyulnak térségünk országgyűlési képviselőjelöltjei az Ukrajnából érkező menekültekhez

//Berényi Attila
Az Oroszország Ukrajna elleni háborúja elől menekülő emberek tömege érkezik minden nap a határhoz. A szomszédos országban tapasztalható háborús helyzet a választási kampányra is hatással van. Megnéztük, mit tesznek a Pest megye 11-es választókerület jelöltjei.

Pánczél Károly (Fidesz-KDNP) parlamenti képviselő videóban tudósított a felajánlások gyűjtéséről. Hangsúlyozta, hogy elítéli a fegyveres támadást: a háborút, amit Oroszország indított.

 

Jánosi-Lesi Ágota ellenzéki (DK, Jobbi, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) parlamenti képviselő-jelölt közösségi oldalán megjelent videóban mutatta be, hogyan segített pakolni az összegyűjtött adományokat a határon lévő átadóponton.

 

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje Ferancz Norbert szerkesztőségünknek elmondta, hogy pártja a fővárosi Nyugati téren állított fel egy adománysátrat. Itt gyermekágy, pelenkázó és ágy is várja a menekült kisgyermekes anyukákat, szeparált részben, fűtéssel! Az alábbi posztban elérhető linken közlik, hogy éppen mivel lehet segíteni az adománysátor munkáját.

A Mi Hazánk Mozgalom jelöltje Bodrovácz Antal szerkesztőségünknek elmondta, hogy pártja Magyarország teljes függetlenségét szeretné elérni a konfliktusban, katonailag és gazdaságilag is! Ettől függetlenül igyekeznek segíteni az érkező menekülteket adományokkal!

Fekete László a Munkáspárt, ISZOMM jelöltje kérdésünkre kifejtette, hogy elítéli hazánk Uniós és NATO tagságát. Álláspontja szerint nem kellett volna befogadnia Magyarországnak ukrán menekülteket, mivel korábban a déli határ felől érkező más menekülteket sem engedett be. Egyetértett pártja közleményével, amely szerint

„A NATO engedte a fasiszta-nacionalista ukrán vezetés diktatúráját.”

A Munkáspárt témában kiadott közleményét alább olvashatja el.

Még nem sikerült kapcsolatot teremtenünk a Gödény György nevével fémjelzett Normális Élet Pártja helyi jelöltjével, Mihály Dániellel, valamint a Gattyán György vezette Megoldás Mozgalom által indított Szabó Lászlóval.

(dho)