Hétfő estétől módosul a kelebiai vasútvonal közlekedési rendje

//Berényi Attila
KeletiPalyaudvar_pixabay_Erich-Westendarp_20200220

Keleti pályaudvar, forrás: pixabay / Erich Westendarp

Több, Budapestről induló vonat közlekedési rendje már hétfő este, vagyis a keddi menetrendváltozást megelőzve módosul a kelebiai vonalon.

A Mávinform az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában azt írta: a Keleti pályaudvarból 17 óra 57 perckor induló személyvonatról Kiskunhalasnál, a 19 óra 20 perckor induló személyvonatról Kiskőrösnél át kell szállni a Kelebiáig közlekedő pótlóbuszra. A 22 óra 20 perckor és a 23 óra 20 perckor induló vonatok utasait Délegyháza és Kunszentmiklós-Tass között viszik vonatpótló járatok. A buszok a MÁV-Start díjszabásával, és a csatlakozó vonatok viszonylatjelzésével közlekednek. Megállóhelyeiket a vasúttársaság honlapján lehet megtekinteni.

Februártól Délegyháza és Kelebia között megindul a tényleges munka a Budapest-Belgrád projektben

A MÁV múlt héten jelezte, hogy a Budapest-Belgrád vasút felújítása miatt a kelebiai vonal menetrendje februártól jelentősen módosul. A változás április 30-ig tart, addig az átszállások miatt akár 45 perccel is nőhet az utazási idő. A Bösztör, Szabadszállás, Fülöpszállás, Soltszentimre, Csengőd, Tabdi, Pirtói szőlők, Balotaszállás, Kisszállás állomás ideiglenesen meg is szűnik, így ezeket a Volánbusz járataival lehet majd elérni – tették hozzá.

(MTI)