Vádemelés: kiskorú lányával együtt akart öngyilkos lenni a dunavarsányi férfi

//Berényi Attila
Képünk illusztráció! forrás: freepik / jcomp
A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki kiskorú lányával közösen kísérelt meg öngyilkosságot.

A vádirat szerint az elkövető férfi egyedül nevelte lányát Dunavarsányban, áll a Pest Megyei Főügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményében. Egy ismeretlen személy feljelentette a férfit a rendőrségen azt állítva, hogy félelemben tartja lányát és rendszeresen meg is erőszakolja. A férfi és a lánya egy rendőrségi idézésből tudomást szereztek a megindult nyomozásról.

Ezt követően úgy döntöttek, hogy egyszerre vetnek véget az életüknek azért, hogy az eljárás miatt ne kerülhessen el a lány az apjától.

2019 áprilisának végén az elkövető és az akkor még tizennyolcadik életévét be nem töltött lánya búcsúleveleket készítettek, majd az egyik külterületi horgásztóhoz mentek.

Ott a tó partján leterítettek egy takarót, majd több nyugtató-, vérnyomáscsökkentő- valamint szívfrekvencia szabályozó gyógyszert vettek be és lefeküdtek. Később azonban a gyógyszerek okozta kábultság után felébredtek, majd gyalogosan hazafelé indultak. Útközben az eltűnésük okán őket már kereső rendőrök intézkedtek velük szemben.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek segítséget nyújtva elkövetett öngyilkosságban közreműködés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.

(Pest Megyei Főügyészség)