Megkezdődött az oltási akcióhét

//Berényi Attila
Úgynevezett Oltási akcióhét indult a kórházi oltópontokon. A gyógyító intézmények országszerte - Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásra.

2021. november 22-28. között reggel 7-től este 7-ig várnak mindenkit. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást, emlékeztet a koronavirus.gov.hu.

A térségünkben a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház van Önhöz a legközelebb. Reggel 7.00 és este 19:00 óra között a 1204 Budapest, Köves u. 1. szám alatt kialakított oltóponton várnak Önre.

A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Vigye magával a személyi igazolványát vagy útlevelét, a TAJ kártyáját és a lakcímkártyáját. Ha már a második vagy a harmadik oltását venné fel, akkor vigye magával az oltási igazolványát, vagy az előző oltások alkalmával kiadott papír alapú oltási dokumentumot!

Nagyban tudja gyorsítani az eljárást, ha magával viszi a már kitöltött Hozzájáruló nyilatkozatot. Az oltópontok listáját, és a teljes tájékoztatót itt érheti el.

(koronavírus.gov.hu, Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház)