Leégett a ház – segítséget kér a dunavarsányi család

//Berényi Attila
dunavarsany-haz-egett01_pmki-szszmi-htp_20211019

A tűzoltók képei a leégett családi házról. fotó: PMKI Szigetszentmiklós HTP

Még vasárnap égett le egy dunavarsányi családi ház tetőszerkezete és a lángok martalékává vált a garázs, benne az autóval. Az épület lakhatatlan, a kétgyermekes család most még azt sem tudja, hol fognak élni. Segítségre van szükségük!

A Dunavarsányi önkormányzat osztotta meg közösségi oldalán az édesanya segítségkérését. Az otthonuk jelenleg lakhatatlan. A tűzvészről lapunk is beszámolt. A városháza közlése szerint az önkormányzat megsürgette a Kormányhivatalnál a családapa új okmányainak kiadását, a biztosítónál a kárügyintézést, és segít az albérlet keresésben. A rendőrség fokozottan figyeli az épületet, hogy az ottmaradt értékek biztonságban legyenek. Azt kérik a környéken élőktől azaz Öntől is, hogy ha teheti segítsen a családnak.

Az édesanya is a közösségi térben írt, mert sürgősen meg kellene oldaniuk lakhatásukat az 5 és 7 éves kisgyermekkel, remélhetőleg csak átmenetileg. Nagy szükségük lenne szakemberre (víz, gáz, villany), kellene egy ideiglenes villanyoszlop és villanyóra – még kölcsönbe is jó lenne. A bútoraikat és a használati tárgyaikat sem tudják most hol elhelyezni.

A család egy számlaszámot is közzétett:
Számla szám: 11991119-94464519-00000000
Erste bank, Zsolt Navratil

Közleményben mindenképp fel kell tüntetni, hogy ADOMÁNY különben adóköteles.

(Dunavarsány Város Önkormányzata / facebook)