Életfogytiglanra ítélték a soroksári futónő gyilkosát

//Tóth Gábor
A Fővárosi Törvényszék életfogytig tartó fegyházra ítélte ma (2021.10.15.) R. Szilvesztert, azzal leghamarabb 35 év múlva bocsátható szabadlábra feltételesen. Az ítélet nem jogerős.

A férfi az ítélet szerint nyolc évvel ezelőtt megerőszakolta és megölte Gy. Krisztinát Soroksáron. A 36 éves futónő holttestét egy bozótosban találták meg 2013. szeptember 25-én. A vádirat szerint az anyukát lemeztelenítették, majd durván bántalmazták, megerőszakolták és megfojtották. Az elkövető ezt követően magához vette az áldozata mobilját és elmenekült, emlékeztet az ítéletről készült beszámolójában a 24.hu.

A nyomozók 5 évig nem akadtak az elkövető nyomára, majd 2018 őszén laborvizsgálatok mutattak egyezést az évek óta börtönben lévő R. Szilveszter DNS-mintája és a helyszínen talált anyagmaradványok között. Ez után az áldozat mobilja is előkerült, méghozzá a férfi „börtönletétjei” közül. R. Szilveszter végig tagadta a vádat, azt mondta már holtan talált az asszonyra és akkor vette el a telefont.

A bíróság emberölésben, szexuális erőszakban és kifosztásban is bűnösnek mondta ki a férfit. Az ügyészség súlyosításért, a vádlott és a védő pedig részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbezett, írja az MTI.

(24.hu, MTI)