Pest megyei droghálózatot számoltak fel

//Tóth Gábor
kép: police.hu
Egy egész banda került rendőrkézre. A kokainra szakosodott társaságból rács mögé került az eladó, az őt segítő felesége, a biciklis drogfutár és a két főnök, akik vélhetően nagyban szerezték be a drogot. A Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály munkatársainak a felderítésben Pest megyei rendőrök, az elfogásban a TEK speciális egységei segítettek.

Még szerdán csaptak le a társaságra a Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának munkatársai és a TEK speciális egységei egy összehangolt akcióban, derül ki a rendőrség honlapján megjelent beszámolóból.

Ezt egyébként hosszas előkészítő nyomozás előzte meg. Ennek nyomán derült ki, hogy a két főnök beszerezte az anyagot, ezt kapta meg az eladó napi adagokban. Ekkor kellett az előző napi bevételt is átadni. A férfi felesége leginkább az előkészítésben, a szer darálásában és az adagolásában segédkezett. A biciklis futár ezután szállította házhoz a megrendeléseket.

A rendőrség tájékoztatásából az is kiderült, hogy szerdán a droghálózat több tagjának lakásában is tartottak házkutatást, melyek keretében 44,47 gramm kokain mellett kábítószerrel szennyezett darálót, plasztik kártyákat, precíziós mérleget és üres simítózáras tasakokat találtak és foglaltak le. Az egyik elfogott férfinek már így is erőszakos múltja volt, így a TEK műveleti egysége csapott le rá.

A csoport tagjait őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Az összehangolt akcióban a gyanúsítottak elfogása mellett közel kétszáz gramm kokain utcára kerülését akadályozták meg a rendőrök.

(police.hu)