Tapasztalt bűnözőt fogtak Szigetszentmiklóson

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / fukume
A szigetszentmiklósi rendőrök elfogták azt a 36 éves budapesti férfit, aki ellen hat elfogatóparancs volt érvényben, négy lopás, egy zaklatás, valamint kábítószer birtoklás gyanúsítottja.

Egy 2020 novemberében elkövetett, közel 1.500.000 forintos lakásbetörés hónapokig tartó felderítő munkája hozott eredményt 2021. szeptember 29-én délelőtt. A szigetszentmiklósi rendőrök összehangolt akcióban fogták el a budapesti Sz. Tibort, írja a police.hu.

A bűnöző úgy próbált menekülni, mint a filmekben. A rendőrök folytonos, megállásra és magadásra felszólításait elengedve a füle mellett igyekezett szökni. Az sem zavarta, hogy lehetőségei pillanatról pillanatra szűkültek. Egy ház kerítésén átmászva esett a földre, amikor az őt üldöző rendőrbe botlott. Hiába próbált ellenállni, esélye sem volt, a helyi körzeti megbízott földre vitte, jobb, majd bal karját „hátsó karbölcsőbe” fogta és megbilincselte.

A férfi a folyamatban lévő büntetőeljárásai miatt elrendelt körözései mellett két másik ügy kapcsán is számíthat elszámoltatásra: egy eltiltás hatálya alatt történő járművezetés, valamint egy tulajdon elleni szabálysértés miatt.

Az őrizetbe vett Sz. Tibor ellen a további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, egyben kezdeményezték letartóztatását.

(police.hu)