Rengeteg piás sofőrt kapcsoltak le körzetünkben

//Berényi Attila
Szondáztatás az ünnepi hétvégén. fotó: police.hu
Az ittas vezetőkre vadásztak az augusztus 20-i hosszú hétvégén a rendőrök.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 13 rendőrkapitányságának munkatársai a 2021. augusztus 19-2021. augusztus 23. közötti időszakban fokozottan ellenőrizték a forgalomban résztvevő járművezetőket. Az akció célja az ittas/bódult sofőrök kiszűrése volt, áll a police.hu oldalon közreadott jelentésben.

A hosszú hétvégén a rendőrök 990 embert ellenőriztek, a szonda 29 sofőrnél mutatott pozitív értéket. A legidősebb, iváson kapott sofőr 82, a legfiatalabb 20 éves volt. A legmagasabb, 1,51 mg/l értéket egy, az érdi járőrök által igazoltatott 24 éves férfi produkálta. A rendőrök a 29 sofőr közül 17 ellen büntetőeljárást kezdeményeztek, tizenketten összesen 1.035.000 forint közigazgatási bírságot kaptak.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén 8, a Dabasi Rendőrkapitányság területén hét olyan sofőrt kapcsoltak le, akik pozitív értékre fújták a szondát. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez hasonló, a közlekedésbiztonság javítása érdekében szervezett akciókat.

(police.hu)