Pest megyei fürdőket, strandokat vizsgáltak: itt az eredmény!

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik / artoomstodio
Huszonkét, úgynevezett víziberendezés üzemeltetését függesztette fel a Pest Megyei Kormányhivatal az aquaparkokat és strandfürdőket tesztelő fogyasztóvédelmi ellenőrzése során.

A Pest Megyei Kormányhivatal tizenhat olyan aquaparkot és strandfürdőt ellenőrzött, ahol vízi csúszdák és egyéb vízi berendezések vannak.

Összesen száznégy eszközt vizsgáltak és hat helyszínen találtak szabálytalanságot, amely tavalyhoz képest magasabb arányt jelent. Három üzemeltető tizenkilenc berendezésének nem volt hatályos megfelelőségi tanúsítványa, három személy pedig az általuk felügyelt vízicsúszdákra nem rendelkezett kezelőiigazolvánnyal. A Pest Megyei Kormányhivatal kollégái Cegléden, Gödön, Budaörsön, Szigetszentmiklóson, Ráckevén, Dabason, Nagykátán, Gyömrőn, Mogyoródon Leányfalun és a Lupa-strandon végeztek átfogó fogyasztóvédelmi ellenőrzést.

A Pest Megyei Kormányhivatal hat üzemeltetővel szemben indított hatósági eljárást és huszonkét berendezés további üzemeltetését tiltotta meg ideiglenesen.

A jogsértő vállalkozások minden esetben bírságra számíthatnak, ha a hatóságok olyan hiányosságot találnak, amely a fogyasztók életét, testi épségét veszélyeztetheti.

(Pest Megyei Kormányhivatal)