Bárki beleszólhat a vasúti menetrendbe

//Berényi Attila
A GYSEV Zrt. és a MÁV-START Zrt. elkészítette a 2021. decemberében bevezetésre javasolt menetrend tervezetet. Most először ezt az elképzelést társadalmi egyeztetésre bocsátották.

A teljes tervezet elérhető a KTI honlapján és itt lehet véleményezni is.  Erre egyébként 2021. július 15-ig van idő. Az ígérik, hogy a vélemények feldolgozása és értékelése után annak eredményét is nyilvánosságra hozzák.

A sokak által elővárosi, azaz ingázó vasútként használt, Dunaharasztit és környezetét is kiszolgáló, Budapest – Kunszentmiklós – Tass között közlekedő járat menetrendjében nem várható változás. Az Organikus Káosz nevű szakmai blog szerint a vonalon nőtt az utasforgalom, gyorsabb és kényelmesebb lett a közlekedés. Ám a járatsűrítés elengedhetetlen lenne. A tervezetből az is látszik, hogy a Keleti pályaudvar marad a végállomás, amelyért sokan és sokáig küzdöttek.

A 150-es vonal, azaz a Budapest – Kunszentmiklós – Tass – Kelebia (Subotica) vonal 2021-2022-es menetrendi tervezetét ide kattintva tudja megnézni.

Ha véleménye van a menetrendi tervezettel kapcsolatban, akkor azt ide kattintva, a lap aljára görgetve teheti meg.

(KTI, Organikus Káosz, dho)