Megjelent a magyarországi német társasjáték

//Tóth Gábor
A „Der Weg – Ungarndeutsche Zeitreise” elnevezésű játék. forrás: Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Több éves munkát követően a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata kiadásában jelent meg a „Der Weg – Ungarndeutsche Zeitreise” című magyarországi német társasjáték.

A játékot Jencsik Ildikó (az MNOÖ pályázati referense) és Radóczy Károly (az MNOÖ ifjúsági referense) alkották meg, áll a zentrum.hu hírében. Alapvetően 13 éves kor felett minden generációt szeretnének megszólítani a Német Szövetségi Köztársaság Belügyminisztériuma támogatásával megvalósult szórakoztató játékkal.

A játék megálmodói és alkotói: Jencsik Ildikó és Radóczy Károly. forrás: Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

A dobozban található bemutató szöveg szerint:

„Egy társasjáték, amely a magyarországi németek jó és rossz időszakain vezet Titeket keresztül. Képzeljétek el, hogy a 18. században a mai Németország területén nehéz életkörülmények között éltek és hirtelen adódik egy lehetőség, hogy Magyarországon egy új életet kezdhettek sokkal jobb esélyekkel. Felszálltok egy Ulmer Schachtelra és megteszitek a hosszú hajóutat az ismeretlenbe…“

A játék nem más, mint egy időutazás, amely a betelepítéstől egészen napjainkig tart. A játékban található figurák népviseletes női és férfi alakok.

A helyi Német Nemzetiségi Önkormányzatokat a készítők egy online kérdőív kitöltésére kérik. Ebben lehet kérni egyet-egyet a játékból, valamint segítséget is várnak a szervezők abban, hogy a játékot bemutató regionális társasjátékestek is létrejöhessenek.