Katonai konvojok az M0-on

//Tóth Gábor
honvedseg-konvoly_m0_freepik_ruslan_20210416

Képünk illusztráció. forrás: freepik / ruslan

Nemzetközi gyakorlatot tartanak Budapesten a következő hetekben a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár és a US NAVY Naval Special Warfare, Special Boat Team-22 amerikai alakulat katonái - értesítette a Honvédelmi Minisztérium az MTI-t.

A közös gyakorlaton használt technikai eszközöket Pápáról szállítják a Magyar Honvédség Hadikikötőjébe, ezért 2021. április 17-én 15:00 óra és április 18-án 05:00 óra között az alábbi útvonalon megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani: Pápa – 83 sz. főút – Győr – M1-es autópálya – M0-s autóút – Budapest (IV. kerület Külső Váci út, Hadikikötő) – írják.

A minisztérium arra kéri a lakosságot, hogy a katonai járművek, konvojok közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek, mivel a járművek mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásuk módja eltérhet a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A konvojok mozgását a katonák forgalomszabályozással segítik.

Az Egyesült Államok haderejének különféle alakulati és a Honvédség rendszeresen tartanak ehhez hasonló, kisebb gyakorlatokat.

(MTI)