Légtisztító készüléket kapott a taksonyi általános iskola

//Tóth Gábor
Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola, Taksony. fotó: dho
A fenntartó Német Nemzetiségi Önkormányzat beszerzett több légtisztító berendezést, amelyeket a Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskolában és a Német Nemzetiségi Óvodában helyeztek el.

Az NNÖ korábban már üzembe helyezett 3 db készüléket az óvodában, a napokban pedig további 7 db LR 500-as eszköz érkezett, így már minden csoportszobában rendelkezésre állnak a légtisztítók, derül ki a nagyközség önkormányzatának közleményéből.

Az iskolába 32 db LR 310-es készüléket vittek, így az intézmény újbóli megnyitása után minden tanteremben üzemel majd légtisztító. Ezen felül 4 db LR 500-as készülék is az iskolához került – ezek az étkezőben, a tanáriban és a tornaterem bejáratánál kaptak helyet. Az UV-C ultraibolya fénnyel működő berendezések háromszintű szűrőrendszerrel rendelkeznek, külön kapcsolhatók, valamint hatékony védelmet nyújtanak a vírusok és baktériumok ellen.

A közlemény szerint a Német Nemzetiségi Önkormányzat közvetlenül a német gyártótól szerezte be a készülékeket a kiskereskedelmi ár 60 százalékáért. Az iskola esetében 1.753.000 forintot, az óvoda esetében 615 ezer forintot jelentett ez a beruházás.

(taksony.hu)